E-kitap Okuyucular: Farklı Cihazlar, Farklı Formatlar – Galatasaray Üniversitesi Tekil 07 Sunumum
Bugün, konuşmacı olarak davet edilmiş olduğum “Galatasaray Üniversitesi 7. Teknoloji ve İletişim Günleri“ne aşağıda görebileceğiniz “E-kitap Okuyucular: Farklı Cihazlar, Farklı Formatlar” adlı sunum ile katıldım. Öncelikle, bana bu fırsatı vermiş olan Kerem Bey, Ceren Hanım ve tüm organizasyon ekibine çok teşekkür ediyorum.
Özellikle de çok değerli kişiler; Halil Aksu Bey (Gartner Türkiye Yönetici Ortak), Mehmet İnan Bey (İdefix Genel Müdürü) ve Yalçın Tosun hocamla (Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi) aynı masada naçizane bir blog yazarı olarak bulunmanın beni fazlasıyla onurlandırdığını belirtmeliyim.
E-kitap hakkındaki bu kapsamlı etkinlikte yapılmış olan diğer sunumları da yayınlandığında sizinle paylaşacak ve katılmış olduğum oturumun benim açımdan yansımalarına ayrı bir yazıda değineceğim. Şimdilik, sizi “Türkiye’deki En Kapsamlı E-kitap Okuyucu Araştırması ve İncelemesi“nin bir özeti sayılabilecek “E-kitap Okuyucular: Farklı Cihazlar, Farklı Formatlar” adlı sunumum ile baş başa bırakıyorum.
fevkalade. Tebrik ediyorum. Kindle ile Turkce kitaplar da okuyabilecegimiz gunun miladı bu gundur…
Teşekkürler.
Ben de Kindle’da Türkçe kitaplar okumak istiyorum; fakat sunumda da belirttiğim gibi Amazon’un AZW formatı kapalı bir format olduğu için Amazon’u ikna etmek deveye hendek atlatmaktan zor, o yüzden yakın zamanda bu yönde bir gelişme olması biraz zor.
Yakın gelecekte de olur, ama bunun için amazon bu işten para kazanacağını bilmek ister en basitinden, yani Türkiye’den e kitap alan ve okuyan insan kitlesi artarsa amazonda Türkçe kitap satışı yapacaktır eminim.
Bu arada son bir hafta içinde sık sık okuyorum bu blogu, geçen gün metroda giderken kitap okuyordum her zaman ki gibi, yanımda da kindle ile kitap okuyan birisi vardı şans eseri ve o anda merak etmeye başladım nasıl olur acaba diye :) sonuçta okuduğum bazı kitaplar gerçekten hacimli oluyor ve taşıması çantaya atması zor oluyor. Bunun yanında pdf olarak bilimsel makale okuyorum ve onlarda ya çıktı alıp okuyacaksınız yada bilgisayar ekranından, haliyle bu da zor ötesi bir durum hatta bilgisayar ekranından saatlerce birşeyler okumak gözleri gerçekten çok yoruyor. Bu sebeble e reader almak istiyorum, bu konuda kindle’da karar kıldım yazılarınızı okuduktan sonra, biraz para biriktirip almayı düşünüyorum amazon.com’dan.
Video mükemmel olmuş ilk defa böyle bir video ile karşılaşıyorum ve çok beğendim. Tekrar teşekkürler bilgiler için.
Burak Bey,
Sizi tebrik etmek isterim. Yakın gelcekte, e-kitap okuyucu denince akla gelen tek isim olacaksınız umarım.
Burak bey yazınız harikulade. Hiç bir elektronikcide ne olduğunu dahi bilmeyen var. Ben de yazının sonunda kindle 3u tercih ettim. Yalnız ekranı renkli olan ebooklarda var. Bunlarda görüntü kalitesi kötü mü oluyor? Emurekkep yani? Nete gireceksem en azından renkli ekran olsun diyorumda.
Renkli ekranlı cihazlar e-mürekkep değil, dikkat edin! Ürün bilgilerinde TFT ya da LCD yazıyordur ve özellikle bu cihazların ucuz olanları düşük çözünürlükleri ve sorunlu ışıkları nedeniyle ciddi göz yorgunluğu yapabilir.
Şu anda renkli e-ink hâlâ deneme aşamasında.
Bilgi için teşekkürler. Başarılarınızın devamını dilerim.
Burak bey tekrar rahatsız ediyorum. Amazon sayfasında kindle 3’ü almaya çalışıyorum ama ülkemi Turkey olarak seçince, o ülkeye şu an gönderim yapamıyoruz diyor. Siz hiç böyle bir şeyle karşılaştınız mı? Nasıl alacağım ben bu ürünü?
evet azw formatı kapalı ve fakat mobi olarak yayınlayamazlar mı?
Bu durumda kopya koruması olmayacağı için çok da sağlıklı olmaz.