76139 1989 Batmobil Setinin Yeni Üretilen Partilerinde Tasarım Değişikliği Yapıldı

,

Bugün çok nadiren görülen bir haberle karşınızdayız. LEGO’nun, bazı özel durumlarda, kalite kaynaklı ya da iyileştirme amaçlı olarak, yapım kılavuzlarında ya da hatta set tasarımlarında değişikliğe gidebildiğini biliyoruz. Hatta LEGO’nun CPQ ekibinden (Consumer Perceived Quality – son kullanıcı kalite algısından sorumlu ekibinden) bizzat, yapım kılavuzlarında küçük hata düzeltmelerinin sürekli olarak yapılabildiğini ve dijital yapım kılavuzlarının hep güncel tutulduğunu öğrenmiştik.

Bununla birlikte, sadece yapım kılavuzunun değil, aynı zamanda set tasarımının ve kullanılan parçaların setin satışı devam ederken değiştiğinin büyük çaplı bir örneğini yakın zamanda görmemiştik.

Böyle bir tasarım değişikliği LEGO özel setlerinden birinde olunca tabii daha çok dikkat çekiyor. Daha önce bu kadar önemli bir değişiklik 10242 Mini Cooper setinin ön ve arka camları için söz konusu olmuştu.

Bu seferki ise 76139 1989 Batmobil’in tavan kısmı için söz konusu. LEGO ekibinden aldığımız bilgiye göre, 21324 123 Susam Sokağı ve 71374 Nintendo Entertainment System setleri ile birlikte parlak görünümlü 2×6 siyah tile’ların üretilmeye başlanması ile birlikte, tasarım ekibi Batmobil’in de tasarımını güncellemeye karar vermiş. Böylece, bu simgeleşmiş aracın görüntüsü daha da iyi hale getirilmiş.

Aşağıdaki görsellerde güncel yapım kılavuzunda görebileceğiniz üzere, eskiden 6×6 mat siyah tile ile inşa edilen tavan kısmı artık üç adet 2×6 parlak siyah tile (no: 6318582) ile inşa ediliyor.

İlginizi Çekebilir:  LEGO Store İzmir Ege Perla Açıldı - Fotoğraflı İzlenimlerimiz

 

Eğer siz de bu sete sahipseniz ve bu değişiklikten faydalanmak isterseniz, Şubat ayı ve sonrasında, müşteri hizmetlerine başvurarak, standart Bricks and Pieces süreçleri çerçevesinde bu parçaları istemeniz mümkün. Bu yeni parçanın numarası ise 6318582.

1989 Batmobil eski tasarımı:

1989 Batmobil güncellenmiş tasarımı: