The LEGO MOVIE 2 Set İncelemesi – 70841 BENNY’S SPACE SQUAD

, ,

Bugünkü incelememizin konusu; 2019 Ocak’ta çıkan, farklı boyutlardaki ve temalardaki 20 The LEGO Movie 2 seti arasında, 70840 Welcome to Apocalypseburg! setinden bile daha çok ilgi gören ve heyecan uyandıran, 70841 Benny’s Space Squad (Benny’nin Uzay Mangası) seti olacak.

Bu set, o kadar çok ilgi gördü ki, çıktığı ilk hafta, Türkiye’de ve bazı ülkelerde geçici bir stok sıkıntısı yaşandı; fakat şu anda çoğu oyuncak perakendecisinde rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Setin yüksek bir nostalji değeri olması sebebiyle incelemelerden ve değerlendirmelerden bağımsız olarak mutlaka ve birden fazla almış ya da alacak olan büyük bir kitle olduğunu da belirtmekte fayda var.

Gofret.info özel: incelememizin ilerleyen kısımlarında, setteki minifigürleri ve modelleri, koleksiyonumuzdaki Classic Space setleri ile de karşılaştırıyoruz.

Benny kendine yeni arkadaşlar geleceği için çok sevinçli

 

Genel Bilgiler, Fiyat, Parçalar ve İnşa Deneyimi

Türkiye fiyatı 59,90 TL, Amerika fiyatı $9,99 ve Avrupa fiyatı €9,99 olan bu set, 68 parçadan oluşuyor. Polybag’leri saymazsak, The LEGO Movie 2 setlerinin, Unikitty’s Sweetest Friends EVER! (70822) ile birlikte en küçük iki üyesinden biri olan bu set; bu fiyat noktasında 4 minifigür ve inşa edilebilir küçük modeller içerdiği için LEGO Star Wars temasında görmeye alıştığımız minifigür ağırlıklı “battle pack”leri andırıyor.

Setin parçaları numarasız iki poşete bölünmüş olarak çıkıyor. Tüm parçalar baskılı parçalar, sticker kullanılmıyor.

 

Bu seti değerli ve popüler kılan şey ise içerisinde yer alan LEGO Classic Space minifigürleri. (Zaten içerisinde bunlar dışında fazla bir şey yok :) ). Benny minifigürü dışında setin içerisinden çıkan 3 farklı renkteki Classic Space minifigürü asıllarına tümüyle sadık ve modern setler arasında şimdilik sadece bu sette yer alıyorlar. Hatta, pembe minifigürü ilk defa bu sette görüyoruz.

İlginizi Çekebilir:  The LEGO MOVIE 2 Welcome to Apocalypseburg! (70840) Tasarımcı Videosu

Set, bir “battle pack” gibi olduğu için inşa deneyimi ağırlıklı olarak minifigür birleştirmek üzerine kurulu. Zaten bu yüzden de set 5+ gibi neredeyse LEGO Juniors seviyesinde bir yaş sınırı ile geliyor.

 

Minifigürler, Tamamlanmış Model ve Orijinal Classic Space Setleri ile Karşılaştırma

Setin içerisinde biri Benny olmak üzere 4 farklı renkte Classic Space astronot minifigürü, aksesuarları, bir robot ve iki küçük uzay aracı yer alıyor. Gelin hepsini inceleyelim.

İlk minifigürümüz, The LEGO Movie’de nostalji hislerimizi kabartarak kendine önemli bir hayran kitlesi edinmiş Benny. İlk filmde olduğu gibi, eskimiş Classic Space minifigürlerine benzeyen kırık görünümlü kaskı ve yıpranmış Classic Space logosu ile karşımıza çıkan Benny’nin ilk filmdeki minifigüründen farklı olarak dilinin yönü değişik ve logosu daha çok yıpranmış durumda. Aşağıda soldan sağa, orijinal mavi Classic Space astronotu, ilk filmdeki Benny Minifigürü ve bu setteki Benny minifigürünü bir arada görebilirsiniz.

 

Diğer üç minifigürümüz ise, tümüyle klasik görünüme sahip olan Jenny, Kenny ve Lenny. Benny’nin aksine herhangi bir yıpranma belirtisi göstermeyen bu üç minifigür, her şeyiyle tümüyle klasik bir görünüme sahip.

 

Classic Space minifigürlerinin beyaz ve sarı varyantları 1978 ve 1979’dan günümüze gelmiş olsa da pembe rengini ilk defa bu sette görüyoruz. Aşağıda, pembe minifigürün klasik kırmızı minifigüre göre renk farkını görebilirsiniz.

 

Bu minifigürler her ne kadar orijinallerinin birebir aynısı gibi görünse de yakından bakıldığında çok önemli bir fark göze çarpıyor. Classic Space minifigürlerinin kronik sorunu olan kırılan kask sorununu gidermek için, kaskın alt kısmı daha kalın tutulmuş. Bunu özellikle aşağıdaki karşılaştırma fotoğrafında daha net görebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  LEGO Marvel Set İncelemesi: 76218 Sanctum Sanctorum

 

Minifigürler dışında, daha önce Benny’s Spaceship, Spaceship, SPACESHIP! (70816) setinde gördüğümüz “modern” Classic Space robotunun aynısı olan bir robot yer alıyor. Aşağıdaki fotoğrafta, önde bu robotu ve arkasında 70816’daki robotları görebilirsiniz. Bu robotu modern olarak nitelendirmemizin sebebi, doğrudan bir Classic Space robotunu baz almıyor olması ve tasarım itibariyle biraz daha canlı görünmesi.

 

Sette yer alan yüzey aracı modeli ise 1979 tarihli 886 numaralı Space Buggy setinin ruhani devamı gibi. Yüzey aracının tasarımı 886’ya oldukça benzemekle birlikte, iki kişilik olması ve aksesuar koyma klipsleri içermesi ile farklılaşıyor. Tabii en büyük farkı, o dönemde kırmızı olan tekerlek parçaları yerine gri tekerlek parçaları içeriyor olması.

Aşağıdaki fotoğraflarda solda 886 ve sağda 70841 olacak şekilde karşılaştırmalı olarak görebilirsiniz:

 

Setteki uzay aracı ise, 1979 tarihli Space Scooter’ı (885) andırmakla birlikte, mavi ağırlıklı renk teması ile tamamı gri olan 885’ten ayrışıyor. Küçük boyutuna rağmen anten ve roket iticisi gibi detaylarla göz alıcı ve oynanabilirliği yüksek bir model.

 

Genel Değerlendirme

Nostaljik değerinin yanı sıra, hiçbir açıdan hayal kırıklığına uğratmayan ve bu fiyat noktasında 4 adet minifigürün yanı sıra çeşitli aksesuarlar ve araçlar sunan bir set olarak, mutlaka alınması gereken bir set olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Setten birden fazla almayı düşünmeniz de gayet normal.

Classic Space temasına ilgi duymuyor olsanız dahi sadece bu sette bulunan pembe astronot için bile bu seti almayı düşünebilirsiniz. Classic Space minifigürlerinin canlı renkleriyle çok şirin gözüktüklerini yadsıyamayız.

 

2 cevaplar

Yorumlar kapalı.